English
Domov Infa Storitve Ekipa Naša razmišljanja

Komunikacije, Splošno, Zadnje objave

Hello world (ali kako je “kovačeva kobila” dolgo čakala na svojo spletno stran)

By Ines Vrenko Peruško • March 29th, 2009

Hello world!

Bo že držalo, da je kovačeva kobila največkrat bosa in da pogosto ostane bosa še takrat, ko drugim pomaga do podkev:-)  Tako se je pisala tudi zgodba s spletno stranjo podjetja Infa.

Odločitev, da spletno stran nujno potrebujemo, je dokončno padla že pozno spomladi 2008, ko sem se odločila, da je lastna podjetniška pot tisto, kar si želim kot naslednjo preizkušnjo v poslovnem življenju. Izhodiščna ideja je bila, naj bo stran enostavna in zgolj informativna, pač da nas stranke lahko najdejo tudi na spletu. A potem sem v mesecih, ki so sledili, ugotovila nekaj pomembnih resnic o pozicioniranju na spletu:
•    Zgolj prisotnost na spletu ni več dovolj
Vedno bolj zahtevni in izbirčni uporabniki interneta si želijo dinamično, aktualno in vsakič znova nekoliko drugačno vsebino strani. Slednje pomeni, da vizualno privlačne in zgolj informativen vsebine, ne zadostujejo več.
•    Različne storitve, ki jih podjetje ponuja, je potrebno domisliti kot strukturirano celoto, ki ima jasne vezi med posameznimi členi.
Nato jih je potrebno zapakirati tako, da so strankam in potencialnim strankam hitro razumljive. Z drugimi besedami, obiskovalcem je potrebno jasno povedati, kaj konkretno prodajamo in katere poslovne probleme jim pri tem pomagamo reševati.
Slednje ni vedno lahko, zlasti pri podjetjih, ki prodajajo znanja z navidez različnih, a med seboj tesno povezanih področij.
•    Tako kot v poslovnem odnosu sicer, je tudi pri interakciji preko spletnih strani potrebno vzpostaviti odnos »daj-dam«.
Če bo spletna stran obiskovalcu postregla s kakšno koristno, aktualno informacijo, ki jo lahko uporabi tudi zase oz. v svojem podjetju, je verjetnost, da nam bo zaupal kaj o svojih potrebah, prispeval kaj za spletno stran ali se preprosto odločil za sodelovanja z nami večja.
•    Pametno je pridobiti in upoštevati povratne informacije bodočih uporabnikov še preden stran zaživi.

Vse zgoraj navedene in še druge resnice so tako proces nastajanja spletne strani upočasnile in obogatile hkrati. Tako smo, še preden je zaživela www.infa.si, pomagali nekaj naročnikom oblikovati njihove spletne strani. In vmes smo se seveda intenzivno učili.

Vmes je nenehno rasel tudi obseg posla. Prihajale so nove stranke, nove vrste projektov in vedno nove zahteve. Skratka, tipična podjetniška pot: posel je »pojedel« podjetnika. Tako je spletna stran zimo preživela na varnem in toplem – v obliki precej dodelanega osnutka.

S prvimi pomladnimi dnevi pa je ponovno zaživel zagon, da naj gre stran čim prej »live«. Zdaj je končno tu, pred vami. Oglejte si jo, spoznajte nas, povejte svoje mnenje ali komentar. Predsev pa, obiščite nas spet kmalu, saj si bomo prizadevali za dinamično spletno stran, na kateri vas bo vsakič znova pričakalo kaj novega!

Veselo pomlad!

Comments are closed.

 



Infa svetovanje
Štihova ulica 14
1000 Ljubljana
Slovenija


© 2008-2009 Vse pravice pridržane.


Kontakt


info@infa.si